tirsdag 30. oktober 2012

PROGRAM BARNEBOKDAGENE I GJØVIK 2012


Karsten og Petra er æresgjester under Barnebokdagene på Gjøvik. Det er i år 20 år siden den første boka om Karsten og Pertra kom ut, og vi tar dem derfor med på 100-årsfeiringen til Gjøvik bibliotek. Alle barnehagebarn i Gjøvik har fått hvert sitt spesialeksemplar av boka Karsten og Petra på biblioteket som gave fra biblioteket, i samarbeid med Cappelen Damm. Bøkene er skrevet av Tor Åge Bringsværd og illustrert av Anne G. Holt. Vi ønsker alle barn og voksne velkommen til et variert og spennende program på Gjøvik i uke 44!


TA MED BARNA UT FOR Å SPISE FØR ARRANGEMENTENE!

Drengestua kafe på Gjøvik gård vil servere favorittmaten til Karsten og Petra denne uken.
I uke 44 holder kafeen åpent kl. 11.00-17.00 tirsdag til fredag, og kl. 11.00-16.00 lørdag og søndag. Mandag stengt.
I tillegg til den vanlige menyen, serveres Karsten og Petra-barnemeny fra kl. 13.00 disse dagene.
Spaghetti med kjøttsaus kr. 50.-
Pølse med lompe kr. 20.-
Sjokoladekake kr. 20.- (Petra liker ikke bløtkake)

Pizzabuffet på Dolly Dimple´s. Barn under 12 år kan spise så mye pizza de vil for kr. 55.-.
Kr. 99,- for barn over 12 år og voksne.
Tilbudet gjelder i perioden 27. oktober - 4. november kl. 15.00-20.00.
For mer informasjon se www.dolly.no


LØRDAG 27. OKTOBER

ÅPNING AV BARNEBOKDAGENE
Kl. 12.00. Gjøvik bibliotek.
Ordfører Bjørn Iddberg vil foreta den offisielle åpningen av barnebokdagene. Underholdning ved Gjøvik kunst- og kulturskole.

Utdeling av Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris
Kl. 12.00. Gjøvik bibliotek.
Det er en stor ære at Riksmålsforbundet har valgt Gjøvik bibliotek som arena for utdeling av sin barne- og ungdomsbokpris, for første gang utenfor Oslo. Prisen utdeles årlig, og ble første gang gitt til Anne Cath. Vestly i 1977. Tor Åge Bringsværd, som er en sentral person under barnebokdagene, fikk prisen i 1999.
Arrangementet er åpent for alle. Gratis inngang.

Utstilling med Anne G. Holt sine Karsten og Petra-illustrasjoner
Kl. 12.30. Gjøvik bibliotek.
Åpning av salgsutstilling med Anne G. Holts originalillustrasjoner fra bøkene om Karsten og Petra. Kunstneren vil være til stede. Enkel servering. Utstillingen er åpen til kl. 14.00 lørdag, og vil stå til og med lørdag 3. november. Kan besøkes i bibliotekets ordinære åpningstider.
Gratis inngang.

KARSTEN OG PETRA - LEKEN OG SKYGGEN
Urpremiere på teaterstykke om Karsten og Petra
Kl. 14.00 og 16.00. Gjøvik kino, storsalen.
Teater Uro har produsert og skal fremføre et rykende ferskt teaterstykke om Karsten og Petra, som vises for alle første gang på Gjøvik. Stykket er basert på bøkene om Karsten og Petra som er skrevet av Tor Åge Bringsværd og illustrert av Anne G. Holt. Forestillingen passer for barn 3-8 år. Billetter kr. 115.- kan kjøpes på www.gjovikkino.no og i kommunens servicetorg tlf. 61189500, eller ved inngangen.
I samarbeid med Gjøvik kino og scene.

Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holt signerer bøker på CC Gjøvik
Kl. 16.00 - 17.00 på Norli og Notabene på CC.
I samarbeid med CC Gjøvik.

SØNDAG 28. OKTOBER

Besøk av Tor Åge Bringsværd, Anne G. Holt og Inger Gundersen
Kl. 13.00. Gjøvik bibliotek.
Tor Åge Bringsværd har skrevet bøkene om Karsten og Petra, Anne G. Holt har laget illustrasjonene og Inger Gundersen leser og synger i lydbøkene. Vi er så heldige å få besøk av alle tre på en gang, og de skal lese, tegne og synge for barna på Gjøvik. Gratis inngang.
I samarbeid med Cappelen Damm.

MANDAG 29. OKTOBER

KAN DU LÅNE MEG HUS I NATT - en forestilling om eventyrsamleren Asbjørnsen
Av og med Trygve Ramnefjell.
Kl. 18.00. Gjøvik bibliotek.
Peter Christen Asbjørnsen traff på mange underlige folk på sine vandringer i Norges bygder. Her vil du treffe er noen av dem.. Trygve Ramnefjell er skuespiller og litteraturformidler på Bokbussen i Oppland og har skrevet et forrykende stykke om Asbjørnsen og hans eventyrfigurer.
Asbjørnsen har 200-årsjubileum i 2012. Trygve Ramnefjell er også fersk sølvvinner i NM i litteraturformidling!
Inngang kr.50.-. Familieforestilling. Passer for barn fra ca. 5 år. Varighet ca. 40 min.
I samarbeid med Oppland fylkesbibliotek.

NORSKE SPIONER - ANDRE VERDENSKRIG
Møt forfatterne Maja Lunde og Harald Skjønsberg.
Kl. 19.00. Gjøvik bibliotek.
Maja Lunde har skrevet boka Over grensen, som er en historie om fire barn på vei over grensen til Sverige i 1942. Boka er spennende og actionfylt. Harald Skjønsberg har skrevet en bok som heter Norske spioner. Boken inneholder seks historier om seks spioner i norsk historie. Forfatterne vil fortelle fra disse to spennende bøkene! Det blir muligheter for å kjøpe signerte eksemplarer etterpå.
Arrangementet er gratis, og passer for barn fra 10 år.
I samarbeid med Gyldendal Norsk Forlag.


TIRSDAG 30. OKTOBER

Ad Astra 2222: ASTRO-SHOW med Anne Mette Sannes og Knut Jørgen Røed Ødegaard
Kl. 18.00. Gjøvik bibliotek.
Nysgjerrighet og utferdstrang bringer menneskene stadig lenger ut i rommet, men når tar menneskene steget ut til stjernene? I juni 2012 kom paret med thrilleren «Apollomannen» - første bok i science fiction-trilogien «Ad Astra», som beskriver fremtidens ferd til vårt nabosolsystem, Proxima Centauri. Hør om fremtidens stjernereiser, merkelige exoplaneter, utforskningen av Mars, letingen etter livsformer, sultne sorte hull og meteorittfallene i Norge. Apollomannen, samt tidligere bøker og filmer signeres etter astroshowet. Billetter kr. 100.- kan kjøpes på www.gjovikkino.no og i kommunens servicetorg tlf. 61189500, eller ved inngangen


ONSDAG 31. OKTOBER

Besøk Bokbussen
Kl. 16.00-17.00. Gjøvik bibliotek.
Bokbussen i Oppland vil stå parkert utenfor biblioteket kl. 16.00-17.00, og det blir muligheter for å ta et eventyrbesøk inn i denne spennende lille bussen.
I samarbeid med Oppland fylkesbibliotek.

Boklansering
Kl. 17.00. Gjøvik bibliotek.
Grete Kvingedal fra Gjøvik lanserer sin rykende ferske barnebok Naturen er en venn. Dette er en høytlesningsbok for besteforeldre! Kvingedal har skrevet både tekst og sanger, og laget bildene i boka. Passer for barn 4-10 år. Det blir mulighet for å kjøpe signerte eksemplarer etter boklanseringen. Gratis inngang.

Hva skal jeg lese? Barnebokbad
Kl. 18.00. Gjøvik bibliotek.
Forfatter og litteraturformidler på Bokbussen i Oppland, Linn T. Sunne skal holde barnebokbad der hun anbefaler bøker for gutter og jenter i alderen 6-10 år. Linn har skrevet mange barnebøker, og fikk i 2007 Brageprisen for boka Happy. Gratis inngang.
I samarbeid med Oppland fylkesbibliotek.


TORSDAG 1. NOVEMBER

IBBY Norsk Barnebokforum presenterer årets barne- og ungdomsbøker
Kl. 09.30-14.30. Gjøvik videregående skole. 
Kurset er for voksne, og åpent for alle interesserte. Pris kr. 300.- uten lunsj/kr. 400.- med lunsj. (Evt. kr. 100.- pr. foredrag). Påmelding til turid.syversen@oppland.org innen 26. oktober. Programmet finner du her.
Arrangør: Oppland fylkesbibliotek.

Tripp Trapp småbarnstreff
Kl. 11.00-12.00. Gjøvik bibliotek.
Det blir sang, eventyr, leker, rim og regler først. Etterpå kan vi spise og prate med hverandre.
For foresatte med barn 0-2 år. Gratis inngang.

Dragen Berta og kjemieksperimentene
Kl. 16.00-17.30. Vitensenteret Innlandet.
Bli med Vitensenterets drage Berta inn i Drageland og ha det gøy med kjemi. Berta viser hvordan barna kan eksperimentere med enkle ingredienser som man kan kjøpe i en vanlig matbutikk. Hun har sin egen eksperimentbok med fortellinger fra Drageland. Hver fortelling avsluttes med et eksperiment. Berta sier ”hell i, hell i – alt er kjemi!”
Etter besøket kan boka kjøpes og eksperimenteringen kan fortsette hjemme.
Kafeen er åpen med bla. salg av pølser, brus og kaffe.
1 barn + 1 voksen kr. 100,- Påmelding til post@vitensenteret.no
Arrangør: Vitensenteret Innlandet.

Besøk Bokbussen
Kl. 17.00-18.00. Gjøvik bibliotek.
Bokbussen i Oppland vil stå parkert utenfor biblioteket kl. 17.00-18.00, og det blir muligheter for å ta et eventyrbesøk inn i denne spennende lille bussen.
I samarbeid med Oppland fylkesbibliotek.

TORNEROSE – eventyrteater med Brostein
Kl. 18.00. Gjøvik bibliotek.
Tornerose sov like lenge som biblioteket fyller år i år. Dette feirer vi med en forestilling der barna selv får være med på å forme karakterene i det kjente og kjære eventyret. Marianne Steinsrud og Mari Cathrine Brostuen Hagen spiller alle rollene i stykket, inkludert 13 feer! Med en dyktig musiker på laget og hjelp fra publikum lager vi en Torneroseforestilling du aldri har sett maken til.
Velkommen til teater på biblioteket!
Inngang kr. 50.-.


FREDAG 2. NOVEMBER

Musikalsk eventyrstund med Harry Trainer
Kl. 12.00. Gjøvik bibliotek.
Passer for barn 3-6 år. Gratis inngang.

LØRDAG 3. NOVEMBER

Den store kinodagen
Hele dagen. Gjøvik kino.
Filmer spesielt utvalgt til Barnebokdagene:
Kl. 13.00. Keeeper'n til Liverpool
Norsk komedie fra 2010. Aldersgrense 7 år.
Keeper'n til Liverpool handler om en 13 år gammel gutt ved navn Jo. Jo er en tankefull gutt som hele tiden går og tenker seg til hva som vil skje med han hvis han begår et feil valg. På skolen er han en smart gutt, men han er nødt til å gjøre leksene til en annen elev for å ikke bli mobbet, og betalinga for dette er fotballkort. Filmen handler også om å finne det ene fotballkortet som de alle mangler: Keeper'n til Liverpool. En dag får Jo tak i dette sjeldne kortet, men da han inviterer alle vennene sine hjem viser det seg at noen har tatt kortet. Ved Filmfestivalen i Berlin i 2011 fikk filmen Krystallbjørnen for beste barnefilm. Filmen er basert på boka Keeperen til Tunisia som ble skrevet av Lars Mæhle i 2002.

Kl. 18.00. The Twilight  Saga - Breaking Dawn - Part 1
Filmen er fra 2011. Aldersgrense 11 år.
Forfatteren Stephenie Meyer er gjennom bokserien blitt et verdensomspennende fenomen. Bøkene er utgitt i over 50 forskjellige land, og har fått en enorm tilhørerskare verden over. The Twilight Saga - Breaking Dawn - Part 1 er den første av to filmer basert på Meyers fjerde og siste bok i Twilight-sagaen.

Med mer av den kjærlighet, det begjær, intriger og spenning som har gjort de tre tidligere filmene i serien til internasjonale megasuksesser, tar The Twilight Saga - Breaking Dawn - Part 1 oss nærmere enden på sagaen om vampyrer, grenseløs kjærlighet, evig vennskap og å finne seg selv. Benytt anledningen på Den store kinodagen til å se denne "drømmereprisen". Allerede 16. november er det filmpremiere på "Breaking Dawn - part 2".

Mer informasjon om Den store kinodagen på www.gjovikkino.no
Arrangør: Gjøvik kino og scene


Møt Dragen Berta
Vitensenteret Innlandet.
Berta møter besøkende på Vitensenteret Innlandet i vanlig åpningstid (11.00 – 16.00)
Arrangør: Vitensenteret Innlandet

SØNDAG 4. NOVEMBER

Møt Dragen Berta
Vitensenteret Innlandet.
Berta møter besøkende på Vitensenteret Innlandet i vanlig åpningstid (11.00 – 16.00)
Arrangør: Vitensenteret Innlandet


HELE UKEN

På biblioteket - innenfor ordinære åpningstider:
Salgsutstilling av Anne G. Holts originalillustrasjoner av Karsten og Petra-bøkene.
Gjøvik bibliotek har åpent mandag-torsdag kl. 10.00-18.00, fredag kl. 10.00-15.00 og lørdag kl. 10.00-14-00.

På Drengestua Kafé, Gjøvik gård:
Servering av Karsten og Petras favorittmat fra kl. 13.00.
Åpent tirsdag-fredag kl. 11.00-17.00. Lørdag og søndag kl. 11.00-16.00. Mandag stengt.

På Vitensenteret Innlandet:
Mandag til fredag uke 44:
Berta møter grupper fra barnehage og skole (tom. 4. trinn) på Vitensenteret Innlandet.
Bertas eksperimentbok får dere med tilbake, slik at eksperimenteringen kan fortsette i barnehagen og på skolen.
1000,- kr. for en gruppe opp til 30 stk.
Ta kontakt på post@vitensenteret.no for bestilling.

--

Arrangørene tar forbehold om endringer i programmet.

Barnebokdagene i Gjøvik er støttet av
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar